ENGELLİ DİŞ TEDAVİ MERKEZİ AÇILIŞI
03 Aralık 2019

Etimesgut Şehit Sait Ertürk Devlet Hastanesi bünyesinde engellilere hizmet verecek 2 ünitli muayene odası ve 1 müdahale odasının bulunduğu Engelli Diş Tedavi Merkezi açıldı.

Açılışa; Cumhurbaşkanlığı Sağlık Politikaları Yüksek Kurulu Üyesi Necdet ÜNÜVAR
Etimesgut Kaymakamı İzzettin SEVGİLİ
Etimesgut Belediye Başkanı Enver DEMİREL
Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Cemal SATILMIŞ
İl Sağlık Müdürlüğü BilkentKamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Eyüp SARI
İl Sağlık Müdürlüğü EtlikKamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Mustafa Erkan ÇİÇEK
İl Sağlık Müdürlüğü BilkentKamu Hastaneleri Hizmetleri Bşk. Yrd. Uzm. Dr. Şükrü ÖZDEMİR
Etimesgut İlçe Sağlık Müdürü Dr. Bülent ÇANAKÇI
Etimesgut İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Haydar BOZKURT
Ak Parti İlçe Başkanı Halil HOTAMAN
Etimesgut Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Dernek Başkanı İlimdar BOZTAŞ, hastane idaresi ve hastane personeli katıldı.

Değerli katılımcılarla birlikte kurdele kesilerek hizmete açılan merkez; engelli hastaların daha kolay ve sorunsuz bir şekilde tedavi olabilmeleri için özellikle zemin katta yer almaktadır. Tedavi merkezinde; 1 çene cerrahi uzmanı, 1 periodontoloji uzmanı ve 1 protez uzmanı olmak üzere 3 uzman diş hekimi, 2 yardımcı sağlık personeli ve 1 tıbbi sekreter görev yapmaktadır.

Hastanemiz Başhekimi Op. Dr. Osman ACAR tedavi merkezi açılışı ile ilgili şunları söyledi: “Ülkemizde yaklaşık 10 milyona yakın engelli olduğu bilinmektedir. Devletimiz son yıllarda engellilerin toplum hayatında normal bireyler gibi yaşaması için çok ciddi çalışmalar yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Bizler de Engelli Diş Tedavi Merkezini bu anlamlı günde açarak Devletimizin ve Sağlık Bakanlığımızın engellilere yönelik yürüttüğü politikaya küçük de olsa katkı sağlamış olduk. Esas engel insanların arasındaki gönül engelidir. İnsanlar arasındaki gönül engelleri kalktığında tüm fiziksel engellerin de ortadan kalkacağına ve insanlarımızın bu Anadolu coğrafyasında mutlu olarak yaşayacağına inanmaktayım.”
DSC_6771.JPGDSC_6800.JPG